Instagramboekje

Het is de fotograaf die foto’s maakt, niet de camera. Net zoals een kok eten bereidt, en niet zijn (al dan niet) dure fornuis.

Ik maak heel veel foto’s met mijn Samsung S3 mini van amper 200 euro. 5 megapixel, niets bijzonders en toch ben ik heel tevreden van dat cameraatje. Ok, bij weinig licht is het ploeteren maar als de zon schijnt kan hij zelfs snel bewegende modellen aan. En dankzij Instagram heb ik ook geen photoshop of lightroom meer nodig.

Mijn instagrammapje telt ondertussen al honderden beelden. Hoog tijd voor een grote kuis, en het ideale moment om de beste foto’s eens af te drukken. Mijn meisjes zijn dol op tastbare herinenringen, die ze kunnen meenemen naar school.

Na een korte google-zoektocht kwam ik uit bij het Instagramboekje van de Hema. Klein genoeg voor de boekentas, en de lay-out is ook mooi strak: je kan maar één foto per pagina plaatsen, op een witte of zwarte achtergrond. Meer moet dat niet zijn. Kwestie van mensen tegen zichzelf te beschermen.

Twee weken later ontving ik mijn boekje. Tien op tien centimeter vind ik persoonlijk toch een beetje klein, zelfs voor instagramfoto’s. En de kaft was beschadigd. Ik mailde naar Hema en ze waren zo sportief om mij meteen een nieuwe boekje op te sturen. Maar wat bleek? De cover van mijn tweede boekje kleurde helemaal grauw, een groot verschil met het eerste boekje. Maar ik mag niet klagen: ik heb nu twee (niet perfecte) fotoboekjes voor de prijs van één.

Conclusie: foto’s printen loont. Het Hema-instagramboekje is best schattig maar de kwaliteit (vooral van de kaft) kan beter. En echt goedkoop is anders. Voor dat bedrag bestel je beter een standaard vierkant fotoboek op fotopapier, bij een andere leverancier 😉 .

12 gedachten over “Instagramboekje”

 1. Net als een kok een feestmaal kan maken meet en ei, een aardappel en twee eieren kan een fotograaf mooie beelden maken met de eenvoudigste camera (zelfs goedkoper dan die 200 Euro). De foto’s die je deelt op je blog zijn steeds prachtig…
  Spannend voor de kinderen dat ze die kunnen meenemen in zo’n mapje… Dan maar een geluk dat je geen kok bent, of ze moesten stamppot met prei meenemen naar school :).

 2. Bedankt voor de test! 😉
  Via instagram zelf kan je ook heel wat instagramprintbedrijfjes terugvinden (en volgen), bv artifactuprising en origrami (www.origrami.com).
  En waar kan ik jou vinden op instagram? 🙂

 3. ik heb ook al foto’s laten afdrukken bij hema en ik was ook helemaal niet tevreden over de kwaliteit. de foto’s zijn vaak grauw en hebben een blauwachtige schijn. dezelfde foto’s ergens anders laten afdrukken gaf wél een goed resultaat, dus voor deze keer lag het niet aan mijn “kunsten” 😉

 4. Bedankt voor de tip. Vooral de eenvoud van het Hema boekje spreekt mij aan. Hoeveel foto’s kon je erin kwijt? Anders vind ik het wel op de website van Hema zelf. Goede tip!!

  1. In het Hema-boekje passen maximaal 78 foto’s (+ eentje op de voorpagina). Ik heb er ook eentje gemaakt, een jaaroverzichtje van 2013.Maar ik was ook wel wat teleurgesteld in de stevigheid van de kaft, is slapper dan ik dacht en ‘flapt’ ook los aan de rug. Dat viel me toch wat tegen. Anderzijds, ik vond het super dat ik zo snel een jaaroverzichtje kon maken, gewoon Instagram inladen (waar sowiso eigenlijk al mijn leukte foto’s op komen) en aanklikken welke ik in het boekje wilde. Was dus wel erg gebruiksvriendelijk.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s