Run baby run

14d6819361087528c1e87b29dd65385a

Wie had er ooit gedacht dat ik graag zou lopen? Als tiener droomde ik tijdens de lessen L.O. van een duik in het vervuilde coupurewater om toch maar een klein stukje van het traject af te snijden.

En nu loop ik dus wekelijks, geheel vrijwillig. Het is zelfs zo ver gekomen dat ik overweeg om mee te doen aan zo een hippe stadsloop. 😉 Deze geweldige omslag is volledig te wijten aan een paar toffe ‘partners in crime’.

Na de geboorte van Flo bleek lopen de enigste sport waar ik ooit (of toch de komende tien jaren) nog tijd zou voor vinden. En een mens moet toch iets doen om zijn conditie een klein beetje op peil te houden (al klinkt ‘houden’ een beetje te optimistisch gezien ik voordien eigenlijk ook niets deed).

Vol goede moed en met een mp3-speler vol opzwepende hitjes begon ik een eigen versie van start to run, weliswaar zonder Evy. Een kwartiertje bleek meer dan genoeg om mijn schuldgevoel te sussen.

En toen vroeg een mama me aan de schoolport of ik geen zin had om met hen mee te lopen? Zo samen lopen, ik zag dat eigenlijk niet zitten. Ik dacht mijn muziek nodig te hebben voor het ritme, en zou bovendien nooit met hen meekunnen. Maar ik wou natuurlijk niet onbeleefd zijn: ‘Leuk idee maar vandaag pas toevallig niet. Misschien komen we elkaar eens tegen?’

En natuurlijk kwamen we elkaar tegen. Oostakker is een dorp. Met een oortje vrij probeerde ik hen bij te houden. We geraakten aan de praat, en voor ik het goed besefte waren we een half uurtje bezig. Ondertussen spreken we wekelijks af (soms meer) via facebook, allemaal schoolpoortmama’s. Ik neem nog steeds mijn mp3-speler mee, voor de schijn want meestal stoort de muziek me. We lopen 5 kilometer, soms 10 kilometer. Het is altijd gezellig en de tijd vliegt.

Eigenlijk ben ik dus vooral een meeloper 😉 en dat bevalt me wel.

5 gedachten over “Run baby run”

  1. Ik droom eigenlijk al jaren van de “dwars door Brugge”. Door de zachte winter heb ik ook al veel kunnen lopen. Misschien komt het er dit jaar wel eens van… Als ik het volhou.
    Ben jaloers op je dat het zo vlotjes ging bij jou: van 0 tot 5 en zelfs 10 km, chapeau!

  2. Goed bezig!! Volledig mee eens ook! In mijn tienertijd was ik zelfs overtuigd dat lange afstandslopen de stomste sport was die er maar kon bestaan…(waarom gebruikt men in godsnaam toch afstandlopen om je op te warmen voor korfbal?duh) Maar daar denk ik sinds een 6tal jaren vol-le-dig anders over. Heerlijk! Ik wens je nog heel veel loopgenot 🙂

  3. Is inderdaad wel raar dat de personen die de coopertest vroeger liever zagen komen, nu lopen als hobby. Ik loop ook al ondertussen 2 jaar en het is een mirakel dat ik 5 km aan een stuk kan lopen terwijl ik vroeger de meest slechte resultaten had, en ik vroeger toch al vrij sportief was 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s