Hij blaft

Naast ons woont een jonge kerel met een rottweiler, op een appartement. Meermaals per dag laat hij zijn hond uit, wat onze Tuc zot maakt. Bij andere voorbijgangers horen we Tuc nooit maar voor die rottweiler blaft hij Oostakker bij elkaar.  Het grappige  is dat die grote stoere hond nauwelijks reageert terwijl  Tuc uit zijn dak gaat.

Vorig week sprong ik snel binnen bij de huisarts op de benedenverdieping van het appartementsgebouw.  Met al onze medische zorgjes kennen ze ons daar goed. Ik schrok dan ook hard toen mij kordaat gevraagd werd om ‘iets te doen aan de hond’.

Eerlijk waar: ik heb zelf ook en hekel aan honden die eindeloos blaffen, die bij iedere voorbijganger zich moeten laten horen. Als het aan mij lag blaften honden nooit, net zoals kinderen zo weinig mogelijk huilen. Het zijn fysiek ergerlijker geluiden. Dus ik begrijp die mensen wel. Echt. En toch.

Hoe kan ik hem in godsnaam laten ophouden met blaffen?  Stel hier alstublieft geen balfband voor, want die zijn dieronvriendelijk. En de honden laten kennismaken, hebben we ook al  geprobeerd. Wat dan? Ik zoek naar een oplossing, ook al heb ik eigenlijk genoeg andere zorgen aan mijn hoofd.

En net daar wringt het schoentje. De situatie zorgt voor stress, vel stress. De ‘klacht’ is uitgesproken.  Onze vrijheid eindigt waar die van een ander begint. Niet Tuc maar ik ga tegenwoordig uit mijn dag als die rottweiler (of een van de patiënten) buiten komt.  En of dat op vlak van geluidsoverlast beter, valt nog te bezien 😉

tuc

14 gedachten over “Hij blaft”

 1. Mijn pa heeft eens een hondengedragstherapeut geraadpleegd en die heeft toen alle problemen kunnen oplossen op 1 na, het blaffen. Ik zou echt niet weten wat daaraan te doen valt. Onze honden janken sinds ik thuis ben geweest in bevallingsverlof en nu dus weer ga werken. gelukkig hebben we fijne buren. Maar ik vind dus ook geen oplossing…

 2. Hey,
  Volgens mij is dat wel op te lossen, ergens van negatief gedrag negeren of neen zeggen
  En als
  Hij zwijgt yitbundig belonen. Ik ken een hondentrainer die je daar misschien
  Wel kan bij helpeb. Hij jeet Vincent en zijn gsm- nr is ; 0475/61 20 89.
  Zal wel even energie vragen maar volgens mij wel op te lossen aangezien hij het ook kiet bij alles en iedereen doet. Het is ook niet de bedoeling het waken uit een hond te halen he.
  Succes
  Liesbet

 3. Pffff vervelend… Trek het je maar niet te erg aan zou ik zeggen… Mss het deel van de tuin waar Tuc komt wat beperken zodat hij het zicht op de passage van die hond verliest? En voor de rest kan ik eigenlijk alleen maar denken: een rottweiler op een appartement?!? :-/

 4. Pfoeh. Moeilijk. Als ik het goed begrijp, blaft Tuc dus verschillende keren per dag maar telkens kort, als die rottweiler passeert. Dat lijkt mij toch niet zó vervelend? Of blijft hij nog een half uur na-blaffen? 😉 En toch ook niet ’s nachts?…
  Heb je al tips op het net gezocht? Straffen met een waterpistool samen met een “stop” of “foei” commando schrijven ze hier: http://www.hondtraining.com/honden_training_artikelen/hond_blaffen.htm
  Succes!

  1. Het probleem is dat hij tijdens consultaties vaak denkt dat het de hond is, omdat het over hetzelfde gebouw gaat en zelfde ingang. Dat uur of anderhalf uur blaft hij dus veel. ’s Nachts of ’s ochtends blaft hij eigenlijk nauwelijks.

 5. Vervelend zeg! Onze hond (bijna 11 jaar) slaat nog steeds iedere keer aan als de postbode voorbijkomt, na jaren van straffen, negeren en corrigeren hebben we het maar opgegeven. Zo vaak komt de postbode gelukkig niet voorbij 😉 Heel veel succes ermee en hopelijk kun je iets met bovenstaande tips.

 6. Op basis van de ervaring van onze overburen kun je het vergeten. Hun hond blaft en blaft en blaft. Bij mijn weten probeerden ze ongeveer alles en niets helpt. Geen school, geen straffen, geen negeren, geen hondentherapeut,… . En hij blaft dus ongeveer de helft van de tijd want als iemand er aan komt start hij mooi op voorhand en gaat nog een stuk erna door. Onvoorstelbaar. Wij worden soms echt zot van dat beest maar proberen verdraagzaam te zijn.

 7. Bij ons hetzelfde verhaal….ook met een Engelse Cocker btw….de buurman kon er echt niet tegen dat Dokus aan het blaffen ging….tja…hij had zelfs de politie erbij gehaald….ik was echt over mijn toeren en triest…mijn man is toen met de buren gaan praten, die zij dat hij in een frustratie het terloops op het politiekantoor gezegd, hij was daar voor iets anders…en hij had spijt dat hij dat zo had gedaan….maar het was echt niet fijn meer achteraf, stress van zodra Dokus begon te blaffen….we hadden onderling woorden op den duur….😢 vanalles geprobeerd….Dokus is naar het asiel gegaan, maar ik mis hem verschrikkelijk !!!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s