New boots

Dat ze zo dapper is, mijn lieve grote dochter.

Even, recapituleren: Manou is geboren met klompvoetjes, twee stuks en van het hardnekkige soort. Na x aantal gipsjes, speciale schoenen en een zware operatie staan haar voetjes nog altijd niet helemaal recht. Zolang ze schoenen draagt, valt het gelukkig nauwelijks op. Alleen klaagde ze de laatste tijd regelmatig van pijn. Lange wandelingen kosten haar veel moeite maar dat vond de orthopedist van het UZ ‘normaal’.

Na lang twijfelen besloot ik toch te gaan voor een tweede opinie. Blijkt dat er wel nog van alles kan gebeuren om haar voetjes in de juiste vorm te laten groeien, of om ze iets meer steun te geven. De steunzolen hebben we al , deze week kwamen nu dus ook de spalkjes toe.

Of ze dat wel zou zien zitten, zo spalkjes?, vroeg de nieuwe orthopedist. Op negenjarige leeftijd kunnen kinderen hard zijn maar op welke leeftijd niet?. Ze moet ze dragen terwijl ze naar televisie kijkt, wat Manou helemaal niet erg vindt. Dat ze de botjes volgende week ook regelmatig op school zal moeten dragen, vindt ze voorlopig ook nog geweldig. Wat ben ik trots op mijn sterke meid (al hou ik zelf stiekem een heel klein beetje mijn hart vast. Want voro perstkoppen is dit toch een open doel.)

IMG_20140822_090435(1)

11 gedachten over “New boots”

 1. Inderdaad, om trots op te zijn op jouw meid! Misschien als je haar een lange broek aantrekt dat ze minder opvallen. Want het kan inderdaad voor pestkoppen een open doel zijn. Ik hoop van niet!!

 2. Straffe madam, die dochter van jou! (Net haar moeder 😜)
  Tip: laat haar lange kousen dragen in de spalken, je krijgt heel snel druk- en wrijfplekjes in die dingen!
  Ik koop ze voor kleine Kadee bij HEMA…

 3. Juiste moment uitgekozen denk, eens puber veranderd alles weer en is weerstand groter,( ook voor dingen die goed voor je zijn). Pijn is nooit normaal maar een signaal. Zolang ze in de groei is kan er veel denk

 4. Neen, natuurlijk zal Manou niet gepest worden door de kindjes van haar klas. Die hebben allen de leeftijd dat ze deze flitsende spalkjes als bijzonder en speciaal zien. Na een tijdje zien ze het gewoon als iets dat bij Manou hoort zoals haar blonde haar of regenjas of pennenzak of ….. Geen zorgen maken mama An.

 5. tegenwoordig scheppen kinderen zelfs wat op voor extra’s 😉 brillen, beugels, steunzolen… allemaal iets om trots op te zijn 😉
  Mijn dochter vraagt nu al wanneer ze “eindelijk” een beugel mag 😉

  Dus als ze sterk in haar schoenen staat en ’t zelf niet te erg vindt en de juf / meester dat wat kan brengen is dat helemaal geen probleem. Iedereen is toch anders, niet?
  Courage en hopelijk werken ze in de turnles wat mee 😉

 6. Je mag trots zijn op je dochter, maar ook op jezelf. Om hoe je er mee omgaat. Echt, petje af. Reuzeknap. Wat fijn dat je als mama net altijd dat stapje verder wil gaan voor je kind, waardoor er verandering mogelijk is.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s