Blote kindjes

Wyatt Neumann is een Amerikaanse fotograaf, en toevallig ook de vader van een heel schattig meisje Stella. Vorig jaar trok hij met haar op roadtrip. Onderweg maakte hij een reeks foto’s van prachtige landschappen en natuurlijk ook van zijn dochtertje Stella in de typische outfit van een tweejarige: een prinsessenjurk of gewoon niets.

Na een reeks positieve commentaren kregen ook enkele preutse Amerikanen de beelden te zien, die ze afschoten als “pervers”, “ziek” en “pornografisch”.

Wyatt_Neumann_02
Zowel facebook als instagram blokkeerden Wyatt’s account. Been there, done that. Opmerkelijk is vooral de manier waarop Wyatt omging met de kritiek. Hij bouwde zijn fotoboek en tentoonstelling op rond de commentaren, met als titel ‘I FEEL SORRY FOR YOUR CHILDREN: The Sexualization of Innocence in America’. Bij ieder beeld hoort een ‘bijpassend’ onderschrift:

wyattkopie
Met de beste wil van de wereld, ik zie het verband echt niet tussen deze beelden en … sxxs. Er lopen natuurlijk een paar gestoorde individuen rond op deze aardbol, en online moet je voorzichtiger zijn dan gemiddeld. Maar dat ik hier in Europa deze link gewoon niet kan posten op mijn eigen facebooktijdlijn, vond ik toch wel heel opmerkelijk. En om het bijhorende filmpje te kunnen bekijken moet je trouwens ook meerderjarig zijn. 😉

8 gedachten over “Blote kindjes”

  1. Persoonlijk vind ik de foto waarbij de dochter met haar handen in haar broek zit toch ook wel not done !
    Irl zou ik toch tegen mijn zoon zeggen dat z’n handen uit z’n broek moeten, met of zonder camera erbij.
    En neen, ik ben geen gestoord individu…

  2. Ik vond Wyatt’s eigen reactie daarop wel passend: voor een 2-jarige is daar niets sexueels aan, het zijn wij die er een zwarte rand aan geven!

  3. Jammer dat mensen op de dag van vandaag zo bevooroordeeld zijn. Ik vind het prachtige foto’s. Persoonlijk zou ik zelf zulke foto’s van mijn kind niet op social media zetten. Omdat er (helaas) mensen met verkeerde intenties deze foto’s kunnen bekijken.

  4. Knap van hem om die reacties te gebruiken. Het wakkert in ieder geval mijn denken aan en brengt waarschijnlijk een hoop discussie op gang.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s