My new love

fujix100s

Weken heb ik getwijfeld over de aankoop. Ik beschik namelijk al over een goede professionele camera. Maar die is een duur, groot en zwaar. Niet meteen iets dat ik altijd en overal bij me heb. En als ik met mijn meisjes op stap ben, sleur ik mij nu al te pletter. En dus maakte ik bijna al onze familiefoto’s met de ingebouwde camera van mijn Samsung Mini S3. Het is de fotograaf die een foto maakt, niet de camera. En bij voldoende licht doet mijn Samsung het niet eens zo slecht. Toch bleef ik een beetje op mijn honger zitten.

Nu heb ik dus een nieuw maatje, mijn Fuji Finepix X100s. Een follieke maar meteen liefde op het eerste gezicht. De X100s is een camera voor fotografen, voor mensen die bewust willen fotograferen en niet gewoon snel snel veel kiekjes willen schieten. Goedkoop is anders maar wat deed het deugd om nog eens echt manueel, creatief en vooral doelloos te fotograferen. Wat bedoeld was als een leuk reserve- en privétoestel is ondertussen gepromoveerd tot eerste reportagecamera.

Als de zon zo blijft schijnen, ga ik jullie de komende dagen dus blijven bestoken met zonovergoten familiefoto’s. 😉

speeltuin (1 van 1)-7

 

5 gedachten over “My new love”

  1. Ik dacht het al 🙂 Gewedig ding hé! Zou wel tof zijn om eens een uurtje tips uit te wisselen, al zou dat vooral in één richting zijn, vrees ik. Van jou naar mij, welteverstaan 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s