Piraat

piraat (1 van 1)

Nina stickert al een kleine eeuwigheid. En zolang haar oogje vooruit gaat,  blijven we het doen.

Maar … leuk vind ze het al lang niet meer. We hebben alle mogelijke designs geprobeerd, zelfs die voor jongetjes.  De plakkers aftrekken doet pijn, zegt ze. Bovendien ziet ze een stuk minder goed door haar luie oogje. Om goed te kunnen volgen in de klas heeft Nina beide exemplaren nodig, aldus haar juffrouw.  Ook fietsen of rennen met één oog bleek, na ettelijke builen, duidelijk geen goed idee. En ’s nachts hebben die dingen natuurlijk geen zin.

Maar nu heb ik een mega oplossing gevonden, een gouden tip voor ouders met hetzelfde probleem: het herbruikbare ooglapje, of the M’eye patch. Gewoon over het brilletje schuiven en klaar is kees. Voor een belangrijke les, een fietsrit, zwem- of turnles, bergt ze haar lapje gewoon op. Dat is minder pijnlijk, goedkoper én ecologische. Dat ik ze na meer dan een jaar toevallig online moest ontdekken is zonde.

Ik bestelde meteen een lieveheersbeestje- en vlinderlapje; en zowel Nina als de juf zijn razend enthousiast.

7 gedachten over “Piraat”

  1. Toch misschien eerst aan de oogarts vragen of dit wel een goed idee is. Ik had ook zoiets in gedachten, owv de ondertussen gegroeide weerzin tegen de plakkertjes, en het kapotte velletje rond hun goeie oog. Mocht niet, wegens geen volledig afsluiten, en dus zinloos. Ik wil zeker niet zeggen dat het voor Nina niet ok is hé, oogaandoeningen verschillen, maar vraag het beter even na…

    1. Maar Bij Nina sluit het echt mooi af hoor. Ze klaagt zelf als er licht doorkomt langs de kant, omdat het haar dan stoort. Maar ik zal het zeker eens navragen. Ik kreeg de tip trouwens van andere ouders die het voorgeschreven kregen (door een arts dus) na uitslag van de plakkers en las online alleen goede reviews.

  2. Door die plakkers begon de huid rondom het oog van onze zoon te ontsteken. Toen kregen we via de oogarts de raad een rubber lapje op zijn bril te plakken door middel van een zuignapje. Dat ging heel goed. Geen idee of zoiets nog in de handel is. Het is zowat 13 jaar geleden.

  3. Op mijn website ophetoog.com heb ik een alternatieve, goedkope optie voor brildragende kinderen te koop. Want blije kinderen willen we idd allemaal! En belangrijk: oogartsen in NL (zelfs bij oogziekenhuizen) zijn razend enthousiast.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s