“En wat hebben we geleerd?” *

image

* stem van SOS Piet.

– Altijd en overal noodmedicatie meehebben. Altijd. Overal.

– Marroko is een stuk armer en landelijker dan ik me herinner. Maar ook een pak hartelijker. Heerlijk authentiek.

– Dat ze hier, ondanks het feit dat ze hier maar weinig proevers hebben, toch lekker bier en wijn maken. Maken ja 🙂

– Marroko is een mega aanrader voor de krokus- en paasvakantie. Betaalbaar, mooi weer, niet te ver, heel anders en toch toegankelijk. Dat ik daar niet vroeger aan gedacht heb.

– Naast wokken hebben wij hier de tajini ontdekt, makkelijk,  gezond en lekker. Dat zal vanaf nu dus ook regelmatig thuis op het menu staan.

– Dat de huidige koning Mohammed de zoveelste op eigen initiatief (dus zonder revolutie zoals in Egypte en co) tien jaar geleden al een heel progressief beleid heeft geïnstalleerd : onderwijs voor iedereen en meer rechten voor de vrouw. De huidige burgemeester van Marrakech is trouwens een vrouw.

– De woestijn kent veel varianten, van wit tot rood zand tot stenen.

– Dromedarissen zweten en stinken dus niet. Het zijn heel lieve en zachte beesten. Trouwens iedere dromedaris is een kameel, maar niet iedere kameel is een dromedaris.

– Dat reizen verrijkend is, ook voor jonge kinderen. Toen er deze ochtend lawaai op de gang te horen was, was dat volgens Nina ‘Allah die roept ook altijd. Vijf keer per dag moeten ze hier bidden, he mama? En die Allah is een vrouw maar je kan dat niet zien want ze heeft altijd een doek over haar hoofd.’

🙂

5 gedachten over ““En wat hebben we geleerd?” *”

  1. Klinkt geweldig, behalve dat eerste dan ;-). Ik droom al zolang om eens terug te gaan naar Marokko. Ik heb er jàren geleden zo ontzettend van genoten en wil het graag eens met de kinderen delen. Misschien volgend jaar…

Reageer