Overaanbod

Dit weekend was het opendeurdag bij de ‘Vrije Ateliers’, de hobby-academie waar ik lesgeef in Sint Niklaas. Manou, Nina en Flo gingen met me mee. Het was natuurlijk wel een beetje lastig moeilijk om een babbeltje te slaan met mijn toekomstige leerlingen terwijl mijn drie kappoenen de boel afbraken. Maar de opendeurdag zelf is echte en aanrader. Mijn meisjes vonden het gewoon geweldig om al die leerkrachten bezig te zien: flamencodansen, schilderen naar levend model, boetseren, piano, Chinese kalligrafie (beide dames kregen hun naam opgeschreven, zie foto), djembe, enz.

Eerst wou ze piano spelen (dat wil haar papa ook vandaar), dan flamenco dansen (zo mooie kleren). We eindigden ons bezoek met een korte try-out potdraaien: lekker glibberige handjes en die bol natte klei maar draaien. En dan plots ontstaat er een potje: zalig. Ik vind dat zelf nog altijd een geweldig gevoel. Onze kleren en haar, de handvaten van mijn buggy en mijn stuur hingen (hangen) vol grijze klei maar ik kreeg meteen zin om me in te schrijven.

Naaien, paardrijden, rollerbladen, potdraaien, piano, zeilen: we leven in een wereld met een gigantisch overaanbod. Een overaanbod aan alles, nu ik er over nadenk: informatie, werk, eten, culturele activiteiten, goede films, sociale contacten, feestjes, reisbestemmingen, … Leidt dit ook tot en overaanbod aan geluk? Ik twijfel.

Eén gedachte over “Overaanbod”

  1. Soms geeft dit overaanbod mij een gevoel van “kon ik ook maar”… (zoals jouw fotocursus volgen 😉 ) Helaas telt een week maar 7 dagen en een dag 24 uur én hebben we daarvan toch gemiddeld 7 uur slaap nodig. Allé stel u eens voor dat je als volwassene geen slaap meer zou nodig hebben, dus dat je overdag met de kids zou bezig kunnen zijn en dan nog ’s nachts met dingen voor jezelf, dat zou pas iets zijn 🙂
    En dan moet ne mens ook nog werken om geld te verdienen – uiteraard.
    Het is een kwestie van keuzes maken en dan hopen dat je nadien niet zit te denken “had ik mij maar voor die andere cursus ingeschreven”… (of die andere film gekozen, of ergens anders op reis geweest…)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s