Naar de oogarts

Nina was een beetje bang maar het was een erg lieve oogarts.

Conclusie: rechts + 3.25, links + 4.5. Mij zeggen die getallen niets maar brildragers begrijpen het waarschijnlijk wel.

Nina moet dus ook een brilletje dragen. Enerzijds vind ik dat wel schattig, en ben ik dus een beetje blij. Brillen zijn hip, en later kan ze nog altijd kiezen voor lenzen of krasjes. En het zal misschien een deel van haar achterstand verhelpen. Anderzijds. Een bril is zo een gedoe, zeker voor een spelend kind met slordige ouders.

11 gedachten over “Naar de oogarts”

 1. Gaëlle draagt haar brilletje voorlopig behoorlijk consequent. Zoek een optiek in de buurt zou ik zeggen, want voor je ’t weet staat zo’n neusvleugeltje scheef of doet de bril pijn achter haar oortjes en dan kan je dat snel laten oplossen.
  Dat is wel een behoorlijke afwijking, precies. Er zal een hele nieuwe wereld voor haar open gaan. Ben benieuwd! 🙂

  1. er zijn veel verschillende “oogaandoeningen”, ik was bijziend (en zag dus dichtbij wel een beetje maar ver niets) dat was -7,25 en -6,75 en astigmatisme, Gaëlle heeft een lui oogje, dat heeft slechts +1 geloof ik, en ook astigmatisme, voor haar is het dus moeilijker om haar bril te blijven dragen omdat zij het gevoel heeft dat zij zonder bril even goed ziet. Normaal gezien zou dat oogje “genezen” moeten zijn tegen haar 10 jaar, terwijl ik pas rond mijn 10de beginnen brillen ben… Ik denk dat Nina “graag” haar bril zal dragen, omdat ze dan echt wel veel meer en beter zal zien.
   Succes ermee!

 2. Mijn dochter heeft +3 en +4 en zij zag dus gewoon een witte streep ipv een reclametekst op de muur. Er zal voor je dochter een hele wereld open gaan en waarschijnlijk had zij nog niet eens het besef dat ze zo slecht zag omdat ze het gewoon was.
  Veel succes met de aankoop van de bril. Ik hoop dat je dochter er wat positief tegenover staat; Mijn dochter vond dat ze dat niet nodig had en ik kon niet bepaald op haar medewerking rekenen 🙂

 3. Nina gaat het vast geweldig vinden
  de aandacht
  een brilletje met zo een doosje
  ze kijkt er nu al erg naar uit
  en zoals jullie én de oogarts zeiden: ze gaat plots veel beter zien
  dus ik verwacht een succes 😉

 4. Neem er een goede verzekering en een reservebril bij :-).
  Er wachten haar trouwens een hele hoop uitdagingen nu. Ik neem aan dat jij eens ze een brilletje heeft met blote benen achter haar fiets gaat lopen zodat ze leert fietsen? Vergeet er alleszins geen foto’s van te nemen!

 5. ‘Mijn’ Nina is pas 3 geworden, draagt al enkele maanden een rood brilletje, 2 keer +4,5. Ze ging toen net naar school, had het heel lastig om naar school te gaan. Dat is compleet omgeslagen van dag 1 met haar bril. Voelde zich veel beter in haar vel, was weer de vrolijke meid en had mij op school helemaal niet meer nodig! Een zittend kind is het allesbehalve en toch nog geen kapotte bril.

 6. Ik heb zelf -3,5 en -4 Om je even een idee te geven: als ik nu, op +- 60 cm mijn bril afzet kan ik niks lezen op het scherm. De lettertjes veranderen in enkele lijntjes zwarte waas. Scherp lezen kan ik pas als ik tot op 10-12 cm van mijn blad kom. Ook mijn toetsenbord verandert op 60 cm in een wit vlak met wazige zwarte vlekjes. Op een goede meter afstand kan ik ogen, neus en mond zien bij iemand, maar haast geen gezichtsexpressie (ook geen rimpels ;)).

  Ik ben er zeker van dat haar motoriek en en nog vele andere vaardigheden wel een heel stuk zullen verbeteren mét dat brilletje hoor!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s