Weer

IMG_20130530_114254Klagen over het weer heeft geen enkele zin. Ik probeer het dan ook zo veel mogelijk te vermijden. Maar als ik naar buiten kijk, word ik langzaam maar zeker depressief. Ik kan het niet meer helpen. Een hittegolf, dat wil ik!  Het mag wat mij betreft echt warm worden, weken aan een stuk. De planten kregen al twee jaar op rij hun goesting, en de boeren zijn toch altijd ontevreden. Nu is het aan ons. Ik wil slapen met de ramen open, buiten ontbijten en laat BBQ ‘en, zwemmen en met de fiets naar school in korte mouwen. Ik mis de zon en alles wat daar bij komt kijken.

We hebben twee slechte zomers achter de rug. En deze lente valt ook al in het water, letterlijk. Hoe kan je als fotograaf nu werken als de hemel altijd grijs kleurt? Wat voor zin heeft het om een tuin te hebben als je er twee keer per jaar kan inzitten? Waarom organiseert de school een fietsweek als het blijft regenen?

Wat als dit geen toeval is? Wat als mottig weer de nieuwe norm wordt voor België? Ik heb lang gedacht dat de opwarming van de aarde de temperaturen hier zou doen stijgen. Maar wat als het omgekeerd is, als we een soort nieuw Groot Brittannië worden?  Is het weer een gegronde reden om te verhuizen? Hoe veel lentes en zomers zijn er nodig voor een trend. En waar zouden we heen kunnen gaan?

Advertentie

9 gedachten over “Weer”

 1. ja, en juist nu ik rokjes kan maken en er veel heb kan ik ze niet aandoen, als we G Britt achterna gaan ben ik hier weg, als er maar internet is dan;-)

 2. Ik vraag me ook af waar dit weer naartoe gaat… Terwijl ik vroeger nog dacht van “n slechte zomer, volgend jaar zal het beter zijn” begin ik nu ook te vrezen of het een trend wordt. De dagen dat ik dit jaar mijn kindjes een T-shirt heb kunnen aandoen, kan ik op mijn één hand tellen. Vorig voorjaar was het van hetzelfde. Ik vrees voor onze vakantie in -het niet echte zuiden van- Frankrijk en voor de rest van de zomervakantie. Na zoveel maanden binnen heb ik geen zin om de kinderen nog meer binnen te entertainen – hoewel ze in de tuin spelen van zodra het een beetje droog is. Want ze zagen mijn oren eraf “mama, mogen we buiten spelen?”
  Verhuizen naar Australië zou ik wel zien zitten, ware het niet voor mijn stiefzoon die we dan niet meer zouden zien.

 3. ik ben het vooral beu om winterkleren te dragen! Tiemen gaat nog altijd met winterjas en muts naar school! En Maren heeft al die mooie zomerkleedjes in haar kast hangen ……

 4. Tjs global warming is wel de oorzaak. Dankzij alle CO2 emmissies is de jet Stream gestord; dus wij krijgen de koude winden uit het noorde en Rusland/Polen en het zou wllicht zo blijven. Hoe lang nog durft niemand te zeggen…

 5. Ik heb het ondanks mijn voorliefde voor de herfst ook echt gehad,………wij willen zomer,……en hij mag gerust HEET worden,……..:-)

 6. Waar kunnen we heen gaan? Wel : is er leven op Pluto, kan je dansen op de maan, is er een ster
  aan de hemel waar ik heen kan gaan?………Ik heb getwijfeld over België,….blijf nog maar even twijfelen;-)

 7. Ik zaag en klaag normaal gezien ook niet over het weer, maar ik ben het ook zo beu beu BEU!
  Geïnspireerd door jou wil ik dit jaar ook graag een ‘Bruin in eigen Tuin’ organiseren, maar daar heb ik wel ZON voor nodig, niet?! 😉

 8. Als het kan helpen wil zelfs ik in een rokje rondlopen ! Mens, wat verlangen wij naar die warme dagen, terrasje na het werk, een onverwachte bbq, een standwandeling met de voeten in het water,…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s